Ndërlidhjet

Ademi: Janë krijuar kushtet për njohjen e Kosovës


Qeveria e Maqedonisë konsideron se tashmë janë krijuar të gjitha kushtet për njohjen e pavarësisë së Kosovës. Lajmi u bë i ditur nga zëvendës kryeministri, Abdylaqim Ademi, një ditë pasi shumë media të Maqedonisë, por edhe të shteteve fqinje, kanë paralajmëruar se akti i njohjes së Kosovës do të ndodhë më 22 shtator.

Zoti Ademi, megjithatë, këtë nuk e konfirmon, por thotë se njohja do të ndodhë në momentin kur edhe do t’i nevojitet vetë Kosovës.

- Mendojmë se dalngadalë është krijuar ambient dhe kushte për njohjen e pavarësisë së Kosovës dhe kjo në radhë të parë për të kontribuar në marrëdhëniet e mira ndër fqinjësore me Kosovën dhe Maqedoninë, pastaj për të kontribuar edhe në lëvizjen e lirë edhe të mallrave edhe të qytetarëve, të shkëmbimit tregtar. Prandaj, konsiderojmë se Maqedonia edhe më herët ka mbajtur një qëndrim parimor se do t'i ndjek hapat e shteteve aleate si të SHBA-ve dhe të vendeve të BE-së, deklaroi Abdylhaqim Ademi.
Sipas tij, qeveria e Maqedonisë është në kontakt edhe me Malin e Zi dhe nuk e përjashton mundesinë që njohja e pavarësisë së Kosovës të ndodhë në të njëjtën ditë.

- Shikuar nga rëndësia se cilat vende e njohin pavarësinë e Kosovës, vlerësojnë se Maqedonia dhe Mali i Zi janë ndër vendet fqinje të Kosovës, që për nga pesha dhe rëndësia politike dhe rajonale, do të duhej ta njohin parvarësinë e Kosovës. Jemi në koordinim jo vetëm me Kosovën por edhe me vendet dhe aleatët tanë, që kjo të ndodh në një ditë dhe në një datë të përbashkët, tha Ademi.
XS
SM
MD
LG