Ndërlidhjet

Stubb: Kosova nuk krahasohet me Abkazinë


Ministri i jashtëm i Finlandës dhe njëherësh kryesuesi i rradhës i OSBE-së i ka hedhur poshtë si të paqëndrueshme krahasimet mes rastit të Kosovës dhe rajoneve të Abkazisë dhe Osetisë së Jugut në Gjeorgji.

"Kosova ka qenë një rast veçantë. Atje kemi pasur një proces gati tetë vjeçar të drejtuar nga Kombet e Bashkuara.
Në Kosovë kemi pasur një përpjekje të përgjithshme ndërkombëtare.

Po kështu po të shohim dhe vendet që i kanë njohur. Në rastin e Abkazisë dhe Osetisë së Jugut njohja është shumë e limituar, vetëm dy vende i kanë njohur", tha Stubb në një intervistë për Radion Evropa e Lirë.
XS
SM
MD
LG