Ndërlidhjet

U dha çmimi Nobel për fizikë


Dy shkencëtarë japonezë dhe një amerikan janë fitues të çmimit Nobel në fizikë për vitin 2008.

Shkencëtarët Makoto Kobajashi, Toshihide Maskaua dhe Joiçiro Nambu do të ndajnë çmimin prej 1.4 milionë dollarësh. Çmimi Nobel u krijua në vitin 1901 duke respektuar vullnetin e Alfred Nobelit, shpikësit të dinamitit.
XS
SM
MD
LG