Ndërlidhjet

Islandë: Thellohet kriza bankare


Islanda nacionalizoi sot edhe një tjetër bankë derisa kriza financiare globale rrzikon ekonominë e vendit me kolaps.

Autoritetet thanë se të gjtiha depozitatat janë të garantuara dhe banka e marrë nën kontrollin e shtetit do të veprojë si normalisht. Kryeministri islandez tha se situata është serioze.

Ekonomia islandeze morri zhvillim të hovshëm gjatë dekadës së fundit për shkak të zhvillimit të sistemit bankar dhe atij financiar në përgjithësi.
XS
SM
MD
LG