Ndërlidhjet

Yushchenko shpërndan parlamentinPresidenti i Ukrainës Viktor Yushchenko ka shpërndarë parlamentin e Ukrainës pas kolapsit të muajit të kaluar të koalicionit qeverisës.

"Në përputhje me kushtetutën e Ukrainës, i ndërpres pushtetin parlamentit dhe shpall zgjedhje parlamentare", ka thënë Yushchenko përmes një fjalimi televiziv drejtuar popullit.

Koalicioni qeverisës i Ukrainës kollapsoi muajin e kaluar kur partia e presidentit Yushchenko u tërhoq në shenjë proteste ndaj vendimit të kryeministres Yulia Timoshenko për të reduktuar kompetencat e presidentit.
XS
SM
MD
LG