Ndërlidhjet

Papa mbështet beatifikimin e Pius XII


Papa Benedikti e ka mbështetur beatifikiinm e paradhësit të tij kundërthënës të kohës së luftës Pius XII, i cili është akuzuar se ka dështuar të bëjë sa duhet për të shpëtuar hebrenjtë gjatë Holokaustit.

Duke përkujtuar 50 vjetorin e vdekjes së Pius, në 1958, Benedict tha se ai lutet, që procesi i beatifikimit, hapi i fundit drejt shenjtërimit katolik, "të procedojë në lumturi".

Ai po ashtu tha se Pius ka punuar fshehtas dhe në qetësi për të evituar më të keqen dhe mundësisht për të shpëtuar një numër të madh të hebrenjve.
XS
SM
MD
LG