Ndërlidhjet

Hagë: Arrin kërkesa serbe për Kosovën


Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë tha se ka pranuar kërkesën e Asamblesë së Përgjithshme për të dhënë mendimin mbi ligjshmërine e pavarësisë së Kosovës.

Gjykata tha se do të hartojë një listët të shteteve dhe organizatave, që do të mund t'i japin gjykatësve informacione relevante. Pas kësaj do të caktohet koha e dëshmive dhe e dëgjimeve publike.

Gjykata është trupi më i lartë juridik i OKB-së. Mendimet e saj nuk janë obligative.

XS
SM
MD
LG