Ndërlidhjet

Kosova kërkon status të barabartë me Serbinë në GJND


Kosova ka kërkuar nga Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë për status të barabartë me Serbinë, para se ajo të vendosë mbi ligjshmërinë e pavarësisë së Kosovës", ka thënë zvëvendëskryeministri Hajredin Kuqi.

"Kërkesa e bërë nga ministri i jashtëm, është që Kosova të pranohet si palë e barabartë në qasjen ndaj gjykatës", ka thënë Kuqi pas mbledhjes së qeverisë.

"Ne do të reagojmë varësisht nga vendimi i Gjykatës, por mendoj se do të ketë një përfaqësim korrekt dhe adekuat", ka thënë Kuqi.
XS
SM
MD
LG