Ndërlidhjet

Barroso: Masa konkrete në takimin në SHBA


Në Pekin vazhdon edhe sot samiti i udhëheqësve të Azisë dhe Evropës për krizën globale ekonomike. Në hapje të këtij samiti, drejtuesit kinezë janë pajtuar me kërkesat evropiane për bashkëpunim më të madh mes Azisë dhe Evropës.

"Evropa edhe Azia janë së bashku në Pekin në këtë periudhë të krizave globale. Ne jemi në një moment ku nevojitet punë ekipore në nivel global. Siç e thashë dhe pak ditë më parë, ne ose notojmë e shpëtojmë së bashku ose fundosemi sërish sëbashku", tha presidenti i Komisionit Evropian, Jose Manule Barroso. Ai ka shtuar se është e mundshme të arrihen rezultate konkrete në takimin e Uashingtonit.

Kancelarja gjermane Angela Merkel ka konturuar një plan të ri për rendin financiar, që parasheh
XS
SM
MD
LG