Ndërlidhjet

Bolani: Gabim, refuzimi i paktit me SHBA-në


Të hidhet poshtë marrëveshja e sigurisë me Shtetet e Bashkuara do të ishte gabim i madh, që do të rrezikonte sigurinë e vendit, tha Xhavad al Bolani, ministër i brendshëm i Irakut.

Propozim marrëveshja parasheh qëndrimin e forcave amerikane në Irak edhe pre tre vjet të tjera dhe pakti do të zëvendësojë mandatin aktual të Kombeve të Bashkuara, afati i të cilit përfundon në dhjetor të këtij viti.

Propozim marrëveshja me Shtetet e Bashkuara po përballet me kundërshtimin e disa grupimeve politike.
XS
SM
MD
LG