Ndërlidhjet

Kroaci: Masa kundër mafias


Kroacia ka bërë publike një seri masash të reja në përpjekje për të luftuar krimin e organizuar. Masat shtesë vijnë pas vrasjes së tipit mafioz më 23 tetor të dy gazetarëve kroatë.

Masat përfshijnë ngritjen e gjykatave të posaçme që do merren me krimet e mafias, do përmirësohet sistemi i mbrojtjes së dëshmitarëve dhe hapa konkretë për konfiskimin e pasurive të kriminelëve.

Gjatë tetorit në Zagreb është qëlluar për vdekje dhe vajza e një avokati të njohur. Vrasja gjithashtu u lidh me rrethet mafioze.
XS
SM
MD
LG