Ndërlidhjet

Ban: Hezbollah të bëhet parti politike


Sekretari i përgjithshëm i OKB-së Ban Ki-moon i ka kërkuar Sirisë dhe Iranit, që të përkrahin transformimin e grupit militant të Libanit Hezbollah nga milici e armatosur në parti politike.

Një i dërguar i OKB-së, Terje Roed-Larsen, i tha KS të OKB-së së Ban i ka kërkuar Hezbollahut që të veprojë në përputhje me rezolutën 2004 të këshillit, e cila kërkon carmatosjen e milicisë.

Ban, po ashtu është i shqetësuar me forcimin e elementeve ekstremiste dhe luftëtarëve të huaj në dhe përreth Tripolit.
XS
SM
MD
LG