Ndërlidhjet

Shkup: Rezolutë për kontestin rreth emrit


Parlamenti i Maqedonisë, mbrëmë, ka miratuar rezolutë për zgjidhjen e kontestit rreth emrit të këtij vendi me Greqinë. Me rezolutë kërkohet që në afatin më të shkurtër të hartohet strategjia për zgjidhjen e këtij problemi.

Qëndrimi i parlamentarëve mund të sublimohet në kërkesën që me strategji shtetërore të mbrohen interesat shtetërore dhe nacionale, të ruhet integriteti i gjuhës, kulturës dhe historisë së popullit maqedonas, por edhe pakicës maqedonase në Greqi.
XS
SM
MD
LG