Ndërlidhjet

Silajxhiq fton botën të shpëtoj Bosnjën


Bosnja nuk do të mundet pa ndihmën e bashksësisë ndërkombëtare të tejkaloi ndasitë etnike që shaktuan luftën e viteve të 90-ta, ka deklaruar anëtari i kryesisës së Bosnjës, Haris Silajxhiq.
Ai ka hedhur posht qëndrimin e Bashkimit Evropian që dëshirojn që liderët boshnjak pa ndihmën e jashtme të zgjidhin ndasitë e ndërsjella.
"Në Bosnjë ka njerëz që duan të ruajn ate që e kanë bërë Slobodan Millosheviqi dhe bandat e tij, duke përfshirë edhe gjenocidin", ka thënë Haris Silajxhiq.
XS
SM
MD
LG