Ndërlidhjet

Obama do përdorë shpejt pushtetin ekzekutiv


Barack Obama do të përdorë pushtetin e tij ekzekutiv për të bërë ndryshime të shpejta, kur ta marrë presidencën amerikane në janar.

John Podesta, i cili po merret me përgatitjet për kalimin e Obamas në Shtëpinë e Bardhë, ka thënë se Obama do të sjellë "një mandat të vërtetë për ndryshime".

Podesta ka thënë se Obama mund të kthejë mbrapshtë ndalesën e presidentit Bush për hulumtimin e prejardhjes së qelizave dhe të eksplorimit të naftës.

Podesta ka bërë këto komente në një televizion amerikan.

Obama, i cili do të jetë presidenti i 44-të i SHBA-së, do të mbajë takimin e tij të parë pas-zgjedhor me presidentin Bush gjatë ditës së sotme në Shtëpinë e Bardhë.

XS
SM
MD
LG