Ndërlidhjet

BE:Shqetësime për retorikën nacionaliste në Bosnje


Bashkimi Evropian ka shprehur shqetësime për atë që e quajti rritje e retorikës nacionaliste në Bosnjë e Herecegovinë.

Në takimin e tyre në Bruksel, ministrat e Jashtëm të BE-së thanë se retorikë e atillë i komprometon reformat e nevojshme për të ardhmen e vendit.

Bosnja udhëhiqet nga një qeveri qendrore e dobët dhe disa serbë favorizojnë shkëputjen e entitetit serb, Republikës Serbe të Bosnjes.
XS
SM
MD
LG