Ndërlidhjet

Jeremiq: EULEX-i vetëm me 12-44


Ministri i punëve të Jashtme të Serbisë, Vuk Jeremiq, ka përsëritur në Londër qëndrimin e Beogradit sipas të cilit Serbia do të mbështeste rikonfigurimin e pranisë civile ndërkombëtare në Kosovë, vetëm nëse bëhet në harmoni me rezolutën 12-44, Kushetutën e Serbisë dhe me pëlqimin e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.
Njëkohësisht në Kuvendin e Serbisë është dorëzuar një peticion me 70 mijë nënshkrime të serbëve të Kosovës të cilët janë deklaruar kundër vendosjes së EULEX-it në Kosovë.
XS
SM
MD
LG