Ndërlidhjet

Muzika e preferuar është e dobishme për zemrën


Kërkuesit në Shtetet e Bashkuara kanë raporturar se dëgjimi i muzikës së preferuar, mund të jetë i dobishëm për zemrën.

Një studim në Qendrën Mjekësore në Universitetin në Maryland, tregoi se kur njerëzit e dëgjojnë muzikën që e duan, enët e gjakut hapen më shumë dhe rrjedhja e gjakut është më e mirë, gjë që i ul rreziqet nga ataku në zemër.

Ekipi testoi 10 gra dhe burra të shëndoshë, që nuk konsumojnë duhan, dhe vërejti se rrjedhja e gjakut u përmirësua për 26 % kur ata e dëgjonin muzikën e tyre të preferuar.
XS
SM
MD
LG