Ndërlidhjet

BE t'i japë fund varësisë nga gazi rus


Komisioni Evropian ka hartuar një propozim të ri që synon rritjen e sigurisë në furnizimin me energji dhe dhënjen fund të varshmërisë nga Rusia. Propozimi sheh mundësinë e krijimit të infrastrukturës që do të lidhë vendet balltike me BE-në.

Propozimi nënvizon rëndësinë e çuarjes përpara të "korridorit të jugut të furnizimit me gaz" nga Kaspiku dhe Lindja e Mesme.
XS
SM
MD
LG