Ndërlidhjet

Bush: Samiti për krizën financiare i suksesshëm


Liderët e 20 vendeve më të fuqishme ekonomike përfunduan samitin 2 ditor për krizën financiare globale me zotimet për kthimin pas të recesionit dhe parandalimin e krizave financiare në të ardhmën.

Grupi prej 20 vendeve që përbëjnë 85 përqind të ekonomisë botërore, lëshuan një komunikatë dhe një plan gjashtë pikës aksioni ku zotohen për transparencë dhe stabilizim të sistemit financiar.

Presidenti i Shteve të Bashkuara Xhorxh Bush e quajti samitin nw Uashington të suskesshëm dhe tha se janë arritur marrëveshje thelbësore.

"Një prej të arriturave kryesore ishte vëendosja e parimeve të sigurta dhe ndërmarrja e aksioneve për të adoptuar sistemin tonë financiar në realitetet e shekullit 21" tha Bush.

Liderët kërkuan nga ministrat e tyre të financave të përgatisin një seri të rekomandimeve deri në takimin e ardhshëm të G20-tës që pritet të mbahet në Londër.
XS
SM
MD
LG