Ndërlidhjet

GJND vendos për rastin Kroacia kundër Serbisë


Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë ka të drejtë ligjore që të vendosë lidhur me akuzat e ngritura nga Kroacia ndaj Serbisë.

Kroacia e ka dërguar Serbinë para drejtësisë ndërkombëtare, duke e akuzuar se ka ushtruar gjenocid ndaj popullsisë kroate në luftën e viteve 1990.

Kërkesa e Kroacisë në GJND është dorëzuar në vitin 1999 dhe kërkon që Serbia të paguajë kompensim për dëmet.
XS
SM
MD
LG