Ndërlidhjet

AI: 24 mijë gjerogjinë nuk kthehen dot në shtëpi


Mungesa e ligjit është ajo që sundon në kufirin faktik mes Gjeorgjisë dhe rajonit të Osetisë së Jugut, çfarë i pengon 20 mijë njerëz nga kthimi në shtëpitë e tyre.

Nicola Duckworth nga Amnesty International thotë se "plaçkitje, goditje me armë zjarri, shpërthime dhe rrëmbime janë raportuar gjatë javëve të fundit".
Sipas Amnesty International rreth 24 mijë gjeorgjianë etnikë nuk mund të kthehen në shtëpitë e tyre në Osetinë e Jugut.

Raporti i Amnesty International thekson se të dyja palët kanë bërë shkelje serioze të ligjit ndërkombëtar gjat konfliktit të muajit gusht.
XS
SM
MD
LG