Ndërlidhjet

Maqedoni: Mbillen 6 milionë drunj në një ditë


Mijëra njerëz në Maqedoni kanë dalë sot në pyje për të mbjellur 6 milionë drunj vetëm brenda një dite, si pjesë e përpjekjeve për ripyllëzimin masovik të vendit.

Qëllimi kryesor i fushatës është ripyllëzimi i pyjeve pas zjarreve të mëdha që i përfshinë në dy verat e kaluara.

Organizatorët siguruan autobusë për mijëra njerëz, përfshirë 1 mijë ushtarë, dhe shfaqën shpresën se fushata do të përhapet në mbarë Ballkanin vitin e ardhshëm.
XS
SM
MD
LG