Ndërlidhjet

Lumturia nuk është te pasuria e madhe


Pasuria më e madhe nuk don të thotë se automatikisht i bën njerëzit më të lumtur, tregon rezultati i një ankete të kryer në të gjitha 27 vendet anëtare të Bashkimit Evropian.

Studimi i publikuar të mërkurën tregon se edhe faktorët tjerë, si mjedisi shoqëror dhe shëndeti, gjithashtu në masë të madhe kontribuojnë për lumturinë e njeriut.

Njerëzit më të lumtur jetojnë në dy shtetet më të pasura të BE-së, Danimarkë dhe Finlandë, tregon anketa e zhvilluar me 30 mijë qytetarë të BE-së.

Në skajin tjetër të shkallës, Hungaria dhe Bullgaria janë më të pakënaqurit.

Gjermanët, çekët dhe sllovakët ndodhen në grupin e atyre që mund të quhen të lumtur.
XS
SM
MD
LG