Ndërlidhjet

SHBA: 306 miliardë dollarë për Citigroup


Qeveria amerikane ka bërë publik planin për shpëtimin e Citigroup, një nga bankave kryesore në botë.

Ky hap është më i madhi në planin e ndihmës financiare në kuadër të krizës aktuale.

Plani përfshin blerjen e aksioneve të bankës nga qeveria në vlerë prej 20 miliardë dollarësh dhe garantimin kredive të rrezikshme deri në 306 miliardë dollarë.

Masat e qeverisë vijnë në kohën kur aksionet e Citigroup në bursë ranë me 60%.
XS
SM
MD
LG