Ndërlidhjet

Londër: Plan ndihme prej 30 miliardë dollarësh


Ministri britanik i financave, Alistair Darling ka bërë publik planin për stimulimin ekonomik në vlerë prej 30 miliardë dollarë.

Para ligjvënësve Darling tha se do të ulet tatimi mbi vlreën e shtuar, TVSH-ja nga 17.5% që është aktualisht në 15%.

Kjo masë synon të nxisë njerëzit të blejnë dhe të shpenzojnë më shumë. Një gjë e tillë do t'i japës shtysë ekonomisë britanike që po shkon drejt recesionit.
XS
SM
MD
LG