Ndërlidhjet

Zvicër: Qeveria të shpërndajë ose jo drogë


Votuesit në Zvicër votojnë sot në referendumin nëse duhet lejuar programin e qeverisë për të mbikqyrur dhe shpërndarë heroinën personave të varur nga droga.

Mbështetësit e programit, përfshirë qeverinë, thonë se ai ndihmon në përmirësimin e jetës së përdoruesve të varur të drogës, redukton përhapjen e sëmundjes së HIV –AIDS dhe ndalon krimet që bëhen nga vjedhet kur personat mbesin pa drogë.

Kundërshtuesit e planit thonë se ai inkurajon varësinë ndaj drogës. Rreth 1 mijë e 300 persona në Zvicër njoftohet se aktualisht marrin pjesë në program.
XS
SM
MD
LG