Ndërlidhjet

Shënohet 60 vjetorit i Konventës për dënimin e gjenocidit


Sot shënohet 60 vjetori i miratimit të Konventës për Parandalimin dhe Dënimin e Krimit të Gjenocidit nga ana e Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkluara.

Kjo konventë u miratua pas Holokaustit Nazist në Luftën e Dytë Botërore dhe pas shaktërrimit ndaj popullatës armene në Perandorinë Otomane, gjatë dhe menjëherë pas Luftës së Parë Botërore.

Këtë Konventë e kanë ratifikuar 140 vende dhe ajo i obligon ato që të marrin pjesë në parandalimin dhe në dënimin e akteve të gjenocidit.
XS
SM
MD
LG