Ndërlidhjet

Ankara: Intelektualët kërkojnë falje për vrasjet e armenëve


Afro 200 intelektualë të Turqisë e kanë publikuar në internet një kërkim falje për vrasjet masive të armenëve në Luftën e Parë Botërore.

Ky grup i akademikëve, i gazetarëve, i shkrimtarëve dhe i artisëve i është shmangur përdorimit të fjalës "gjenocid" në këtë kërkim faljeje, por ka përdorë shprehjen "katastrofë e madhe".
XS
SM
MD
LG