Ndërlidhjet

Irak: Shtyhet afati për trupat britanike


Qeveria e Irakut ka hartuar projektligjin që i lejon trupat britanike, australiane dhe nga disa vende të tjera të mbeten në Irak edhe pas dhjetorit të 2008. Më 31 Dhjetor të këtij viti përfundon mandati i Kombeve të Bashkuara për trupat ndërkombëtare në Irak.

Nuk është ende e qartë se cilat janë afatet kohore për trupat e këtyre vendeve që të qëndrojnë në Irak.

Përmes një marrëveshje të veçantë trupat amerikane do të qëndrojnë dhe për tre vjet në Irak.
XS
SM
MD
LG