Ndërlidhjet

Rehn: Turqia të vazhdoj reformat


Komisioneri për zgjërim i Bashkimit Evropian Oli Rehn ka deklaruar se Turqia duhet të tejkaloi dallimet e brendshme dhe t'u kthehet reformave, që tash sa kohë zhagiten, për të dëshmuar seriozitetin në synimin për t'iu bashkuar BE-së.
Oli Rehn ka thënë se Turqia duhet të reformoj kushtetutë, të avancoi lirinë e të shprehurit dhe të drejtat gjuhësore dhe religjioze.
Rehn ka thënë se pret që vende tjera të Ballkanit të aplikojn për anëtarësim në Bashkimin Evropian.
XS
SM
MD
LG