Ndërlidhjet

Daçiq: Arrestimet në Preshevë sjellin rrezik të sigurisë


Ministri i Brendshëm i Serbicë, Ivica Daçiq deklaroi se arrestimet e djeshme të 10 shqiptarëve në Preshevë tërheqin me vete rrezik të sigurisë, sepse mund të pritet "reagim i caktuar i atyre që janë goditur nga aksioni, dhe të cilët kanë marrë pjesë në krimet e luftës kundër serbëve".

"Ne vepruam sipas urdhërit të prokurorisë, ashtu siç kemi procesuar një numër serbësh në poste të rëndësishme në polici për shkak të krimeve kundër shqiptarëve", ka thënë ai.

Sipas Daçiq, çdo përkeqësim i situatës nuk shkon në favor të nevojës që shqiptarët të jenë pjesë përbërëse e shoqërisë në Serbi.
XS
SM
MD
LG