Ndërlidhjet

Në vitin 2008 u vranë 62 gazetarë


Grupi Reporterët pa Kufij njoftoi se 62 gazetarë dhe punëtorë të mediave janë vrarë këtë vit gjatë punës së tyre.

Ky numër është më i vogë se ai i vitit të kaluar kur qenë vrarë 106 punonjës të mediave.

Grupi Reporterët pa Kufij, me seli në Paris, thotë se kjo tregon se keqtrajtimi i dhunshëm i ka shtyrë reporterët në disa hapësira të rrezikshme, që të largohen nga mediat dhe të gjejnë profesione më të sigurta.

Sipas këtij grupi, tri vendet ku gjatë vitit 2008 u vranë më së shumti gazetarë janë Iraku, Pakistani dhe Filipinet.
XS
SM
MD
LG