Ndërlidhjet

Viti 2008 më i keqi për bursën e Tokios


Bursa e Japonisë e ka përfunduar vitin më të keq në historinë e saj, me rënie mesatare të indeksit Nikei prej 42%.

Akcionet gjatë vitit 2008 u fundosën për shkak të krizës finansiare botërore dhe rritjes së vlerës së jenit, gjë që prodhimet japoneze i bëri më të shtrenjta.

Espertët e bursës thonë se ky vit ishte "katastrofë", dhe se askush nuk ka pritur rënie të këtillë.

Akcionet e kompanisë Sony humbën 60% të vlerës.
XS
SM
MD
LG