Ndërlidhjet

BE dënon ndaljen e radiove ndërkombëtare


Bashkimi Evropian ka bërë të ditur se vendimi i Azerbejxhanit për të ndaluar radio stacionet ndërkombëtare mund të ndikoj në lidhjet e BE-së dhe këtij vendi.
Komisionerja për marrëdhënje me jashtë Benita Ferrero – Waldner ka deklaruar se ndalesa privon dëgjuesit nga "burimet e pavarura të informacioneve", ndërsa raportet e Brukselit me Azerbejxhanin varen nga respektimi i demokracisë dhe të drejtave të njeriut.
Vendimin e Azerbejxhanit për të ndaluar Radion Evropa e Lirë, Zërin e Amerikës dhe BBC më heret e ka dënuar Departamenti Amerikan i Shteti dhe OSBE-ja.
XS
SM
MD
LG