Ndërlidhjet

Evropa nuk rrezikohet nga mungesa e gazit


Konsumatorët dhe industria në vendet e Bashkimit Evropian nuk kanosen drejtpërdrejt nga zvoglimi i dërgesave të gazit rus, ndërsa pjesërisht rrjedha e gazit nga Ukraina është normalizuar, ka kumtuar përfaqësuesi për shtyp i Komisionit Evropian në Bruksel.
Më heret Polonia, Çekia, Sllovakia, Hungaria, Rumania, Bullgaria dhe Greqia kishin bërë të ditur se ditëve të fundit është hetuar zvoglim i dërgesave të gazit nga Rusia deri në 30 për qind të sasisë së paraparë.
Bashkimi Evropian ka bërë gjithashtu të ditur se nuk do të ndërmjetësoi në kontestin ndërmjet Rusisë dhe Ukrainës rreth gazit.
XS
SM
MD
LG