Ndërlidhjet

BE: Dënohet dhuna në veri të Mitrovicës


Presidenca çeke e Bashkimit Evropian "fuqishëm e ka dënuar dhunën aktuale në veri të Mitrovicës" dhe ka shfaqur nevojën urgjente për hetime të gjëra të këtyre akteve nga autoritetet.

Mëtutje nëpërmjet të një kumtese, presidenca çeke "çmon intervenimin e shpejtë të EULEX-it dhe KFOR-it dhe bashkëpunimin e tyre efikas me policinë e Kosovës për ripërtritjen e sundimit të ligjit dhe të sigurisë".

Presidenca u bënë thirrje të gjitha komuniteteve që të përmbahen nga deklaratat ose veprimet që mund të provokojnë trazira të mëtejme.
XS
SM
MD
LG