Ndërlidhjet

Obama kërkon 350 miliardë $ ndihmë për ekonominë


Shtëpia e Bardhë ka bërë të ditur se presidenti i zgjedhur Barak Obama ka kërkuar nga presidenti Xhorgj Bush që t'ia lë në disponim 350 miliardët e mbetur nga 700 miliardët e dedikuar për tejkalimin e krizës financiare. Zëdhënësja e Shtëpisë së Bardhë Dana Perino ka thënë se Obama e ka bërë këtë kërkesë sot, ndërsa presidenti Bush e ka miratuar ate.
Por, demokratët që dominojn Kongresin kanë shfaqur rezerva sa i përket distribuimit të kësaj shume para se të përcaktohen limitet dhe mënyra e shfrytëzimit të 350 miliardë dollarëve
XS
SM
MD
LG