Ndërlidhjet

Japonia mbikqyr sasinë e CO2 në Tokë


Japonia ka hedhur në hapësirë satelitin i cili do të mbikqyrë sasinë e dioksidit të karbonit në ajër, i cili besohet të jetë një ndër faktorët kryesorë që shkakton nxehjen globale.

Sateliti është ndërtuar në mënyrë të tillë që i lejon shkencëtarët të llogarisin densitetin e dioksidit të karbonit dhe metanit nga 56 mijë caqe në sipërfaqjen e Tokës.
XS
SM
MD
LG