Ndërlidhjet

HRW: Fajësohen Rusia dhe Gjeorgjia


Në raportin më të ri, organizata Human Rights Watch, thotë se të dy palët, në luftën Rusi-Gjeorgji, kanë kryer shumë shkelje të të drejtave të njeriut gjatë dhe pas konfliktit të muajit gusht të vitit të kaluar.

Në raport thuhet se është përdorë forcë "pa dallim dhe joproporcionale" nga trupat ruse dhe ato gjeorgjiane. Poashtu janë fajësuar edhe forcat separatiste të Osetisë Jugore.

Autoritetet e Rusisë dhe të Gjeorgjisë nuk kanë bërë komente të menjëhershme lidhur me këtë raport.
XS
SM
MD
LG