Ndërlidhjet

Zgjedhje të parakohshme në Mal të Zi


Presidenti i Malit të Zi, Filip Vujanoviq i caktoi zgjedhjet e parakohshme parlamentare për 29 mars pasi ligjvënësit vendosën të shpërndajnë parlamentin.

Mali i Zi i ka bërë prioritet anëtarësimiin në NATO dhe në Bashkimin Evropian.

Prej pavarësimit nga Serbia në vitin 2006, Mali i Zi ka filluar zbatimin e reformave, por Fondi Monetar Ndërkombëtar parashikoi se vendi këtë vit përballet me rënie ekonomike, gjë që mund ta ngadalësojë procesin e reformave.
XS
SM
MD
LG