Ndërlidhjet

Kabul: Prodhimi i drogës mund të shënoj rënie


Kombet e Bashkuara thonë se kultivimi i drogave në Afganistan pritet që këtë vit të shënoj rënie për shkak se çmimet më të ulëta të drogave dhe çmimet më të larta të miellit i kanë inkurajuar disa fermerë që ta ndryshojnë prodhimin.

Zyra e OKB-së për Droga dhe Krime në raportin më të fundit tha se numri i provincave që nuk prodhojnë drogë mund të rritet prej 18 në 22. Në Afganistan janë gjithsej 34 provinca.

Vitin e kaluar në këtë vend janë prodhuar 90 përqind e furnizimeve botërore me drogë.
XS
SM
MD
LG