Ndërlidhjet

Irani vendos satelitin në orbitë


Irani ka lëshuar në orbitë satelitin e parë të prodhimit vendas. Televizioni shtetërorë njoftoi se vendosja e satelitit në orbitë u bë në mënyrë të suksesshme. Ai është i punuar mbledhur informacione dhe paisje testuese. Lëshimi koincidon me 30 vjetorin e revolucionit Islamik. Irani është nën sanksione të Kombeve të Bashkuara pas dyshimeve të perendimit se tenton të prodhojë armë bërthamore.
Për vendosjen e satelitit në orbitë përdoret tekonologji me rreze të gjata balistike të cilat mund të shfrytzohen edhe për hedhjen e raketave.
XS
SM
MD
LG