Ndërlidhjet

Obama: Urgjent të miratohet plani


Presidenti Barak Obama i bëri thirrje Kongresit që sa më shpejti të miratoj planin stimulues të ekonomisë, duke thënë se paratë janë më se të nevojshme për të shpëtuar ekonominë amerikane.

"Shkalla dhe përmasa e këtij plani është e drejtë, dhe tash është koha për të vepruar. Nëse nuk reagojmë shpejt dhe nuk e vëmë në lëvizje planin, atëherë kriza jonë ekonomike mund të bëhet katastrofë kombëtare. Miliona amerikanë do të humbnin punën, shtëpitë e tyre dhe kujdesin shëndetësor", tha presidenti Obama.

Senatorët kanë mbajtur një takim jo të zakonshëm të shtunën për të diskutuar shpenzimet e planit më shumë se 800 miliard dollarësh para se të bëhet votimi këtë javë.
XS
SM
MD
LG