Ndërlidhjet

Zvicranët e zgjërojnë marrëveshjen me BE-në


Shumica e qytetarëve të Zvicrës u deklaruan sot në referendum për vazhdimin e ofrimit të migrimit të pacënuar të njerëzve nga vendet anëtare të BE-së.

Zvicra nuk është pjesë e BE-së por ka raporte të afërta me bllokun.

Me vendimin e sotëm, shtetasve të Rumanisë dhe Bullgarisë, vendeve më të reja anëtare të BE-së, u lejohet punësimi në Zvicër.

Për vazhdimin e marrëveshjes me BE-në votuan rreth 60 % të zviceranëve.
XS
SM
MD
LG