Ndërlidhjet

Kiev: Ministri i financave paraqet dorëheqje


Ministri i financave i Ukrinës, Viktor Pynzenuk, sot ka paraqitur dorëheqje, duke thënë se "është bërë peng i politikës".

Ai ka fajësuar ndërhyrjet politike në ministrinë e tij dhe kjo, sipas tij, ka ndikuar në pa aftësinë e ministrisë që ta mbajë bugjetin e balancuar, deficitin minimal bugjetor dhe huazime të kufizuara.

Fondi Monetar Ndërkombëtar njoftoi se kjo dorëheqje thekson nevojën e "menaxhmentit të fuqishëm të krizës" në këtë vend, i cili është goditur rëndë nga kriza globale financiare.
XS
SM
MD
LG