Ndërlidhjet

Irak: 5 miliardë dollarë për mbrojtje


Ushtria e Shteteve të Bashkuara njoftoi se është arritur marrëveshje me Irakun, sipas së cilës, Bagdadi do të shpenzoj 5 miliardë dollarë amerikanë për armatim dhe pajisje ushtarake të prodhuar në SHBA.

Marrëveshja parasheh edhe trainimet nga forcat amerikane.

Agjencia FP raporton se në buxhetin e përgjithshëm të Irakut për vitin 2009, për siguri dhe mbrojtje, janë paraparë 8 miliardë dollarë.
XS
SM
MD
LG