Ndërlidhjet

Tiranë: Gjykata pezullon Ligjin e Dosjeve


Gjykata Kushtetuese e Shqipërisë ka vendosur sot, që ta pezulloj zbatimin e Ligjit të Dosjeve.

Në një kumtesë, Gjykata tha se ky ligj, i miratuar në muajin janar të këtij viti, mund të paraqesë shkelje të së drejtave të njeriut dhe do të pezullohet derisa të bëhet rishqyrtimi.

Qeveria ka thënë se ky ligj kishte për qëllim që ish pjesëtarët e policisë sekrete, në periudhën e komunizmit, t'i parandaloj që të mos shërbejnë në poste zyrtare publike.
XS
SM
MD
LG