Ndërlidhjet

Gjermania nacionalizon bankat


Qeveria gjermane ka miratuar legjislacionin që lejon nacionaliyimin e bankave me probleme.

Sipas ministrit të financave legjislacioni, i cili duhet të amrrë dhe miratimin e parlamentit, do të zbatohet vetëm për bankën me qendër në Mynih HypoReal Estate. Banka në fjalë është në prag të kolapsit pavarësisht faktit se ka marrë miliarda euro si garanci nga shteti.

Legjislacioni për nacionalizimin e kompanive për gjermanët është një temë e ndjeshme, pasi kryesisht lidhet me kohën e nazizmit, ku Hitleri nacionalizoi pjesën më të madhe të industrisë.
XS
SM
MD
LG