Ndërlidhjet

Irak: "Ali Kimiku" u dënua tri herë me vdekje


Gjykata irakiane i dënoi me vdekje tre ish zyrtarët e regjimit të Saddam Husseinit, për vrasje dhe abuzim të shiitëve në vitin 1999.

Në mesin e të pandehurve është dhe Hassan al-Majid, i njohur si "Ali Kimiku", i cili tashmë dy herë është dënuar me vdekje për brutalitetet gjatë sundimit të Saddamit.

Ekzekutimet e dënimeve janë shtyrë për shkak të grindjeve politike në vend.

Në gjykimin e fundit, ish ministri i Jashtëm, Tariq Aziz u shpall i pafajshëm.
XS
SM
MD
LG